Borderline behandeling

Behandeling Borderline

Verschillende soorten individuele gesprekstherapie succes kunnen behandelen BPD. Daarnaast kan groepstherapie helpen veranderen zelfdestructief gedrag. In sommige gevallen kan medicijnenhulp niveau stemmingswisselingen en behandeling van depressie en andere aandoeningen verband houdende met deze aandoening.

Geneesmiddel Borderline

De arts kan een antidepressivum om emotionele reacties te stabiliseren, wat resulteert in minder impulsiviteit. De meeste experts zeggen dat dit soort medicatie op korte-termijn behandeling moet werken. Psychotherapie Psychotherapie helpt de patiënt reine te komen met en inzicht krijgen in hun eigen gedachten en gevoelens. Het suggereert ook hoe de patiënt effectief te kunnen veranderen en veranderen gedrag en houding.

  • Dialectische gedragstherapie (DBT): Deze vorm van therapie is speciaal ontworpen om mensen te behandelen met Borderline. Het is gericht op het doorbreken van de cirkel van intense emoties en de gevoelens van schuld en waardeloosheid voor het hebben van deze emoties. De therapie brengt de patiënt om hun emoties te accepteren en open staan ​​voor andere ideeën en meningen te horen.
  • Dialectische gedragstherapie is gebaseerd op de wekelijkse individuele sessies en wekelijkse groepssessies om te communiceren met andere mensen met een borderline-stoornis en andere therapeuten.Mentalisation-gebaseerde therapie (MBT): Mentalisation is het vermogen om je gedachten en overtuigingen te onderzoeken en te beoordelen of ze zijn praktisch en realistisch. Mensen met een borderline-stoornis hebben een slechte capaciteit om hun gedachten te analyseren. Het doel van MBT is om het vermogen van de patiënt om hun eigen herkennen en mentale toestanden van anderen te verbeteren. De patiënt leert te begrijpen dat andere mensen hun eigen gedachten, emoties, overtuigingen, wensen en behoeften.

 


Een goede therapeut zal de patiënt altijd aandacht geven of dit persoonlijk of telefonisch contact is maakt niet uit. Hospitalisatie zeer zeldzame gevallen worden beschouwd indien er een risico van zelfbeschadiging.

Familieleden (ouders, echtgenoten en kinderen) moeten worden opgeleid over de Borderline diagnose. Ze moeten redelijke verwachtingen hebben van de behandeling en moet worden uitgelegd hoe zij kunnen bijdragen. Betrokkenheid van familie is ook erg belangrijk voor een effectieve behandeling.

Met de juiste behandeling en ondersteuning, prognose is meestal goed. De vooruitzichten is afhankelijk van de ernst van de aandoening en of de patiënt bereid is hulp te aanvaarden en zich verbinden tot langdurige behandeling.